YOGA

Στο πήλιο και ειδικά στην τσαγκαράδα στο μυθικό βουνό των κενταύρων μπορείτε να συνδυάσετε τις αποδράσεις σας με συνεδρίες Yoga έτσι ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη, της ενέργειας του βουνού και την μαγεία της θάλασσας, μαζί με την ευεξία,την χαλάρωση,την αποδέσμευση από σωματικές και νοητικές εντάσεις που θα σας προσφέρουν οι συνεδρίες της yoga..

ΓΙΟΓΚΑ
iris-tsagarada-yoga-05daviris-tsagarada-yoga-02

ΓΙΟΓΚΑ

ΒΟΤΑΝΟΓΝΩΣΙΑ-ECOTOURISM

Βιωματικά σεμινάρια, βοτανολογίες, πεζοπορίες γίνονται με την Μαρία Ζαφειρίου.Μπορούν να γίνουν και σε συνδυασμό με Γιόγκα.

ΒΟΤΑΝΟΓΝΩΣΙΑ-ECOTOURISM
iris-tsagarada-botanologia-05iris-tsagarada-botanologia-09iris-tsagarada-botanologia-08

ΒΟΤΑΝΟΓΝΩΣΙΑ-ECOTOURISM

ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ

Κατά την παραμονή σας στο Πήλιο, μπορείτε να επισπευτείτε μερικά από τα φαράγγια του Πηλίου και θα καταλάβετε ότι ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα φαράγγια σε τρία σημεία. Ξεχωρίζουν λόγω της βλάστησης τους, των εξόδων-καταλλήξεων τους σε πανέμορφες παραλίες και φυσικά, λόγω τον μύθο των Κενταύρων που είναι κρυμμένα σε αυτά. Ο συνδυασμός του canyoning καθώς και το κολύμπι στη θάλασσα είναι σπάνια φαινόμενο! Οι πιο θαυμαστές διαδρομές για canyoning είναι 6 και ιδιαίτερα στην Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Ζαγορά και Λαμπινού.
Τα φαράγγια είναι αυτά του Μέγα Γαλανόρεματος, του Μυλοποτάμου, της Φακίστρας, της Νταμούχαρης, του Λημνιώνα και της Λαμπινού. Όλα τα φαράγγια καταλήγουν σε όμορφες παραλίες!
Τα φαράγγια των Κενταύρων, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής αποτελούν μια πρόκληση! Η υπέροχη θέα στο Αιγαίο κατά την κάθοδο στα φαράγγια, η όμορφη φύση και οι μαγευτικές παραλίες θα σας μαγέψουν και θα σας ικανοποιήσουν. Οι όμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου ήταν ο προορισμός των μυθικών Κενταύρων, όπου κατέφθαναν εκεί μετά τη διάσχιση των φαράγγια!
ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ
iris-tsagarada-karavasi-faragion-08iris-tsagarada-karavasi-faragion-09iris-tsagarada-karavasi-faragion-07

ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

Η Bike Or Hike είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με το να μοιράζεται το πάθος της για ποδήλατο βουνού, για περπάτημα στο Πήλιο, για εξερεύνηση, για εναλλακτική και ήπια προσέγγιση του τουρισμού με άλλους ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο με τις ιδέες ανησυχίες.

Με έδρα το Πήλιο ειδικευόμαστε στην ενοικίαση ποδηλάτων βουνού και του απαραίτητου εξοπλισμού. Δεν κομπάζουμε ότι ανακαλύψαμε τον κόσμο, όμως αγαπάμε αυτό που κάνουμε, που δεν είναι άλλο από το να ζούμε, να κάνουμε ποδήλατο βουνού, να περπατάμε, να διανυκτερεύουμε, και να γευόμαστε το βουνό στο οποίο έχουμε τη τύχη να ζούμε, το Πήλιο. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους!

ΠΟΔΗΛΑΤΑ
iris-tsagarada-podilata-01iris-tsagarada-podilata-02iris-tsagarada-podilata-03

ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η Τσαγκαράδα αλλά και ο ευρύτερος χώρος του ανατολικού Πηλίου, είναι ο ιδανικότερος τόπος για πεζοπορικές διαδρομές, μέσα σε καλντερίμια και μονοπάτια που χάνονται στα δάση της καστανιάς και της οξιάς.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί τη χαρά της πεζοπορίας, γνωρίζοντας την ιστορία και την παράδοση της περιοχής, μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον πλημμυρισμένο στο πράσινο και με το γαλάζιο του Αιγαίου να φωτίζει και να ταξιδεύει το βλέμα μας.

Βαδίστε στις διαδρομές που σας προτείνουμε ή ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί τις πεζοπορικές σας επιθυμίες.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
iris-tsagarada-pezopories-10iris-tsagarada-pezopories-11iris-tsagarada-pezopories-06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΝΟ

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση στη Τσαγκαράδα που προσφέρει φιλοξενία ποιότητας εξοπλισμό σε απίστευτα εκπληκτικά μέρη για κουπί.

Προσφέρουμε καθοδήγηση καγιάκ και SUP ημερήσιες εκδρομές σε κοντινές μικρές και όμορφες παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής του Ανατολικού Πηλίου, ένας από τους καλύτερους προορισμούς κωπηλασίας στην Ελλάδα.

Επίσης να παρέχουμε πληροφορίες για πεζοπορία που μπορεί να χρειαστείτε για τα παλιά λιθόστρωτα μονοπάτια και διαδρομές της περιοχής μας, μαθήματα μαγειρικής από αυθεντικά ελληνικά στο Πήλιο κουζίνα και άλλες ψυχαγωγικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ανυπομονούμε την επίσκεψη σας στο Πήλιο.

Μια περιοχή με το σπάνιο συνδυασμό βουνό και θάλασσα. Το βουνό των Κενταύρων (halfman / halfhorse) ήταν το καλοκαιρινό θέρετρο των θεών του Ολύμπου. Σήμερα έχει γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε όλο το χρόνο, χωρίς μαζικό τουρισμό.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΝΟ
iris-tsagarada—01iris-tsagarada—02

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΝΟ

ΙΠΠΑΣΙΑ

Στην Τσαγκαράδα, τα άλογα περιμένουν σε μια μικρή φάρμα μέσα στις ελιές τις λεμονιές και τις πορτοκαλιές, κοντά στη θάλασσα, μόλις πέντε λεπτά από την κεντρική πλατεία του χωριού. Όμορφα, καθαρά και περιποιημένα περιμένουν τους επισκέπτες.

Ο ιδιοκτήτης τους είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής και κατ’ επέκταση γνωρίζει όλα τα μονοπάτια και τα παραδοσιακά καλντερίμια τόσο για τις διαδρομές προς τη θάλασσα, όσο και αυτές προς το βουνό.

Οι αναβάτες θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά της περιοχής, θα περάσουν ανάμεσα από ελαιώνες, πορτοκαλεώνες και ποταμάκια, θα επισκεφτούν τις ημιορεινές περιοχές του Πηλίου για να θαυμάσουν τη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος, και θα τρέξουν με τα άλογά τους δίπλα στο κύμα, στις όμορφες παραλίες της περιοχής.

ΙΠΠΑΣΙΑ
iris-tsagarada-ipassia-01iris-tsagarada-ipassia-02iris-tsagarada-ipassia-03

ΙΠΠΑΣΙΑ

Περισσότερα

Διαδρομή…

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές, καθώς οι περιοχές του Πηλίου προσφέρονται για συναρπαστικές βόλτες αλλά και πιο χαλαρές για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν μια ήρεμη διαδρομή.

Με την ασφάλεια που απαιτείται ξεκινήστε ιππεύοντας με την παρέα σας ή κάντε μια ρομαντική πορεία στα πανέμορφα μέρη του Πηλίου.

Με αργούς ρυθμούς και πάντα με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη, ανηφορίζουμε το βουνό, με προορισμό το εκκλησάκι του Άθωνα και τις πηγές.

Με την ιππασία θα έρθετε πιο κοντά στη φύση και θα γνωρίσετε τις ομορφιές της με αυτόν τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο. Αν είστε περισσότερο περιπετειώδης επιλέξτε μία δύσβατη περιοχή για να ιππεύσετε και σίγουρα θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Εξοπλισμός – Ενδυμασία…

Στις εκδρομές χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σέλες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση σαμαριού για τους αρχαρίους. Η ένδυση των αναβατών θα πρέπει να είναι άνετη. Για το λόγο αυτό συμβουλεύουμε τους αναβάτες μας να φορούν παντελόνι και παπούτσια με μικρά τακούνια.

ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Στις παρυφές του Πηλίου, στο κέντρο της πόλης του Βόλου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της σχολής καταδύσεων Zoumbosub. Η σχολή προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης της PADI, του μεγαλύτερου διεθνώς οργανισμού πιστοποίησης δυτών, και φέρει τη διάκριση των 5 αστέρων λόγω της υψηλής ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών. Επίσης, αξιολογείται ετησίως και διατηρεί την πιστοποίηση από την BUREAU VERITAS για την κάλυψη των απαιτήσεων των εθνικών προτύπων καταδύσεων.

ΚΑΤΑΔΥΣΗ
pelion-diving-pelion-gallery-6-1024pelion-diving-pelion-gallery-4-1024pelion-diving-pelion-gallery-3-1024

ΚΑΤΑΔΥΣΗ

0